De cursus

Bij Rock Your Drums maken we een programma op maat dat jou klaar-stoomt voor de optimale Rockacademie auditie.

Voorafgaand aan de cursus houden we een uitgebreid intake-gesprek. Je maakt gezellig kennis met beide docenten, laat horen/zien wat je allemaal al kan, en stippelt gezamenlijk het traject uit dat jou optimaal gaat voorbe-reiden. Je plant de lessen in op momenten dat het jou uitkomt, en krijgt ook gelijk een aantal oefeningen mee zodat je thuis direct aan de slag kunt.

Bij de auditie van de Rockacademie wordt je beoordeeld op het drummen, je rol in een band en je muzikaal gehoor.

Deze drie punten staan dan ook -samen met het maken van een goed aan-meldingspakket- centraal in onze vooropleiding.

Het aanmeldingspakket
Begin april moet je bij de Rockacademie jouw aanmeldingspakket hebben ingeleverd. Dit pakket bestaat uit een demo van 3 songs, een motivatie en een uitgebreide vragenlijst. Wij gaan je helpen de juiste songs te kiezen, en vette partijen te maken om zo een optimale demo in te kunnen sturen. Daarnaast gaan we uitgebreid met je in gesprek om zowel voor jouzelf als voor de Rockacademie duidelijk te maken wat je motivatie is en waar je ambities liggen. Zo kom je tot een aanmeldingspakket waarmee de Rockacademie een zo goed mogelijk beeld van jou krijgt.

Heb je de cursus bij Rock Your Drums naar ieders tevredenheid doorlo-pen, dan zullen de gelicenseerde docenten jou 'voordragen' bij de Rockacademie. Hierdoor kom je direct door de eerste demo-ronde, en mag je dus sowieso naar de Rockacademie komen voor je auditie.

Voor iedereen is de aanloop naar een carrière in de muziek anders. De een weet al jaren dat ie naar de Rockacademie wil, terwijl de ander mis-schien in de kerstvakantie besluit toch zijn IT-carrière aan de wilgen te hangen en Rockacademie auditie te gaan doen. Daarom is het bij Rock Your Drums mogelijk om op verschillende momen-ten in het jaar te starten met je vooropleiding. Uiteraard geldt dat hoe eerder je begint, hoe beter we je kunnen klaarstomen.
  Het drummen:
Je krijgt iedere week privéles van een van onze gelicenseerde docenten. Samen werk je aan het verbeteren van je techniek, coördinatie en het ont-wikkelen van een eigen sound. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan creativiteit en het ontwikkelen van je muzikale identiteit. In het intake gesprek checken we je niveau op al deze gebieden en checken welke punten extra aandacht verdienen. Daarnaast kijken we naar wat voor drummer jij wil worden. Drum jij voornamelijk funk en wil je je ook echt 100 % tot funk-drummer ontwikkelen? Dan gaan we volle bak aan de slag om jou een te gekke, unieke funk-drummer te maken, zodat dat jouw 'unique selling point' wordt. Ben jij een metal-drummer die het juist uitdaging ziet om zich breed te ontwikkelen in verschillende muziekstijlen, dan gaan we op alle punten je niveau nog hoger maken, zodat je super breed inzetbaar wordt.

Je rol in een band:
Auditie bij de Rockacademie doe je nooit alleen, je speelt altijd in een band. Als beroepsdrummer kom je in veel verschillende band-situtaties te-recht. Hierbij zijn verschillende vaardigheden noodzakelijk. We zullen daarom in twee speciale band-dagen werken aan: het leidinggeven aan een band, muzikale communicatie, samenwerking, eigen songs maken, po-dium-uitstraling en je muzikale identiteit.

Muzikaal gehoor:
Naast je specifieke vaardigheid als drummen is het ook belangrijk je muzikaliteit op melodisch en harmonisch gebied te ontwikkelen.
Of je hier al ervaring mee hebt maakt niet uit. In de wekelijkse lessen werk je aan het nazingen van melodien, het herkennen van akkoorden, het kunnen noteren van ritmes en uiteindelijk het uitschrijven van hele songs.